RAER

RAER ORVOSI SZOLGÁLTATÓ KFT.

A helyes táplálkozásról pár szóban

2017.12.02. 09:47

A rostok nagyobb mennyiségű fogyasztása elősegíti az optimális emésztést és bélműködést, de a vércukor és koleszterin-szintet is jó irányban befolyásolják.

 

 

 

  1. Iktassuk ki a cukrot, az édesítőszereket és az édességeket az étrendünkből. A finomított szénhidrátokból – tészta, hántolt rizs, fehér kenyér, péksütemények- is keveset fogyasszunk. Ezáltal csökken a szervezet hirtelen és magas szénhidrátterhelése, így a vércukorszint természetes szabályozása is egyenletesebb lesz.
  2. A telített zsírsavak fogyasztását – vaj, zsíros húsok, előrecsomagolt félkész és készételek- is mérsékeljük, fogyasszunk inkább egyszeresen és többszörösen telített zsírsavakat: diófélék, magvak, olívaolaj, hal, lenolaj, halolaj..).
  3. Együnk több zöldséget, hüvelyest, fehérjét: pl. halat, fehér húsokat, tojást.
  4. Fogyasszunk több rostot – zöldségek, hüvelyesek, diófélék-; helyettesítsük a finomított szénhidrátokat feldolgozatlan, természetes szénhidrátokkal- barna rizs; teljes kiőrlésű gabona, kenyér, tészta; köles, hajdina; amaránt.
  5. Csökkentsük az asztali só használatát és kerüljük iparilag kezelt, finomított ételeket.
  6. Érdemes rendszeresen multi-vitamint és egyéb táplálék-kiegészítőket szedni.

Mindezek által csökkentjük a szervezet szénhidrátterhelését. Több jut a szervezetnek a létfontosságú telített zsírsavakból, melyek igen fontos szerepet játszanak többek között a szív- és érrendszer védelmében. A rostok nagyobb mennyiségű fogyasztása elősegíti az optimális emésztést és bélműködést, de a vércukor és koleszterin-szintet is jó irányban befolyásolják. Az ipari méretű élelmiszergyártás és finomítás szinte teljes egészében megsemmisíti a tápanyagokban lévő mikroelemeket, amelyek a szervezet optimális működéséhez szintén elengedhetetlenek; emiatt ajánlott multi-vitaminok és táplálék-kiegészítők kalcium, D-vitamin, C-vitamin rendszeres fogyasztása is.

Synergon

IP Systems

Mercarius

Sysmon Kft

Btech

Szőnyi Hotel

Autocarma

BL óraszalon

Budapest Bár

Veritas

Yazoo-Systems Kft.

Porion Digital Kft.