RAER

RAER ORVOSI SZOLGÁLTATÓ KFT.

Gyakori kérdések

 1. Munkába álláskor és utána ajánlott, évente.
 2. Magyarországon a 1993. évi XCIII. törvény a munkavédelemről elrendeli, hogy minden munkáltató köteles valamennyi munkavállalója számára
  foglalkozás-egészségügyi szolgáltatást biztosítani.
 3. Megegyezés szerint az üzemorvos vagy a munkáltató
  telephelyén. Természetesen ez a munkavállalók létszámától is függ.
 4. „A foglalkozás-egészségügyi szolgáltatás díja az 1995. évi CX VII. törvénynek megfelelően adómentes természetbeni juttatásnak minősül.” Évente ajánlás születik az árakról foglalkozás-egészségügyi osztályok szerint- A, B, C, D- ; ezen kívül a díjat meghatározza a munkavállalói létszám;a munkáltató által felmerülő igények, melyek alapján egyénre szabottan történik a megállapítás.
 5. Számon tartani és ellenőrizni az alkalmassági vélemények érvényességét, az erre alkalmas nyomtatványon beutalni a munkavállalókat a vizsgálatra.
 6. A munkavállalók egészségügyi vizsgálata, szűrése hosszú távon biztosítja egészségük megőrzését, így nem csupán kötelezettség az alkalmazó felé, mivel ezáltal csökkenthető a táppénzes napok száma, növelhető a munkavállalók elégedettsége és munkahelyi jó közérzete. Egyfajta munkáltatói juttatásnak is minősül: nem kötelező, de ajánlott védőoltások, szűrések, tanácsadás, krónikus betegségek gondozása által.
 7. Egy általános belgyógyászati vizsgálatból: a bőr, a mozgásszervek általános állapotának felmérése; a légzés meghallgatása; a keringés vizsgálata (a szív meghallgatása, pulzusok tapintása, vérnyomásmérés); a hasi szervek tapintása; a látás, hallás, idegrendszer általános vizsgálata; vércukormérés.
  Amennyiben a betöltendő munkakör indokolja vagy a munkáltató igényli, dolgozói számára további vizsgálatokat is végzünk: részletes laboratóriumi vér- és vizeletvizsgálatot, EKG vizsgálatot, valamint szakorvosi konzultációt ( kardiológia,légzésfunkció, szemészeti vizsgálat, hallásvizsgálat) kezdeményezünk.
 8. 1. 1992. évi XXII. törvény ( új munka törvénykönyve)
  2. 1993. évi XCIII. törvény a munkavédelemről ( Mvt.), mely kimondja, hogy minden munkáltató köteles minden munkavállalója részére foglalkozás-egészségügyi szolgáltatást biztosítani.
  3. 89./1995 VII.14.számú Kormányrendelet a foglalkozás-egészségügyi szolgálatról
  4. 1997. évi CLIV. törvény ( az egészségügyről szóló törvény)

 9. 1. Alapvizsgálat vagy előzetes, a munkába lépés előtt, azt követően pedig évente, esetenként munkakör megváltozásakor.
  2. Időszakosan elvégzendő (1 éven belül), bizonyos foglalkozási megbetegedések kockázatának kitett munkakörökben illetve fokozottan balesetveszélyes munkát végzőknél.
  3. Soron kívüli, pl. 30 napot meghaladó betegállomány, foglalkozási megbetegedés vagy munkabaleset előfordulása esetén.
  4. Záróvizsgálat, kilépéskor a dolgozó egészségi állapotának rögzítésére.

aktualitások


A korszerű táplálkozásról 1.

2018. március 06.

A mai korszerű táplálkozás egyik alapja az „Okos Tányér”, melynek 4 szeletén az alaptápanyagokat (szénhidrát, zsír, fehérje) tartalmazó ételek vannak jelen a számunkra szükséges arányban. ...


E-receptről

2018. február 19.

Egy kis ismertető a már nálunk is bevezetett e-receptről ...