RAER

RAER ORVOSI SZOLGÁLTATÓ KFT.

Pár szóban a D-vitaminról

2016.07.11. 09:58

Az elmúlt évek kutatásai alapján a D-vitamin az immunrendszer megfelelő működésében, a cukorbetegségben, a daganatos betegségek megelőzésében egyaránt alapvető fontosságúnak bizonyult.

A szervezet D-vitamin ellátottságához az optimális táplálkozáson kívül a napsugárzás szerepe elengedhetetlen. A D-vitamin elsődleges forrása a bőrt érő napsugárzás, annak is UV-B spektruma (ezért nem alkalmas a döntően UV-A sugarakat tartalmazó szolárium a D-vitamin pótlására). A téli hónapokban sajnos a napsugárzást nélkülözni kell, emiatt a magyar lakosság kb.70 százaléka D-vitamin-hiányos lesz. A szervezet D-vitamin hiányos állapota számos betegség kockázatát növeli, emiatt mindenképpen ajánlatos pótolni.


A hazai gyógyszertárakban igen sokféle készítmény közül recept nélkül is válogathatunk. Ha nem vagyunk biztosak a napi mennyiségeket illetően kérjük ki a háziorvos vagy a gyógyszerész tanácsát.


2016. nyarán jelent meg az Orvosi Hetilapban az a több mint tíz orvosi társaság közös összefogásával megfogalmazott ajánlás, amely szerint a magyar lakosságnak novembertől - márciusig napi 1500-2000 Nemzetközi Egység D-vitamint lenne ajánlott fogyasztania.

Synergon

IP Systems

Mercarius

Sysmon Kft

Btech

Szőnyi Hotel

Autocarma

BL óraszalon

Budapest Bár

Veritas

Yazoo-Systems Kft.

Porion Digital Kft.